Jaguar felújítás

Egy 1971-es gyártású Jaguar XJ6 felújítása.

Új hozzászólások

  • Miszter07: @JagXJ12S1: Milyen szintű a te kocsid felújítása? Küldenél egy pár képet? ( g z s a n y i @ g m a ... (2021.02.09. 23:11) Gergő blogja
  • zsoci: Követtük ne izgulj! (2017.12.24. 23:56) Na akkor keltsük életre a blogot!
  • Zozó Balanyi: Tisztelt jaguar szerető barátaim! A tanácsotokrs lenne szükségrm szeretnék venni egy s txpe 4.2 v... (2017.05.02. 20:33) Magyar Jaguar Club
  • Miszter07: @XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is! (2017.04.25. 00:45) Vége megint keréken!
  • pooh_aki_pooh_volt_a_regiszt_elott: igen, meg is lepődtem, hogy kérdező milyen durván belecsapott a lecsóba, és kertelés nélkül megkér... (2015.01.13. 23:27) Az elmúlt egy év

Automata szivató

2010.12.11. 23:43 Miszter07

Előzmények: Porlasztó a boncasztalon II., Végre vakamit össze is rakok

 

Megjöttek a héten azok a rozsdamentes csavarok, amelyeket az AED-hez rendeltem, neki is láttam az összeszerelésnek.

Ez az AED-vel valahogy mindig problémám van. Már bajok voltak a szétszereléssel, meg az alkatrész beszerzéssel is.

Most is elég jól elszórakoztam vele, mire összeraktam. Pedig nem is egy bonyolult szerkezet, ha már átlátja az ember a működését, mert ne feledjük, az AED (Automatic Enrichment Device) az tulajdonképpen egy porlasztó.

Nem is igazából az összerakással volt/van problémám, bár elég sokáig elszöszmötöltem vele, annak ellenére, hogy nem is áll sok alkatrészből. A beállításával kínlódtam inkább. Az úszószint beállítása is elég macerás, de a tű és a szelep beállításához kellene egy speciális mérőeszköz, ami nélkül nagyon nehézkesnek tűnik a pontos értékek belövése. Ráadásul,  mivel tele van bimetálokkal a rendszer, ezt az egészet még a hőmérséklet figyelembevételével kellene tizedmilliméter pontossággal beállítani. Egy darab drót segítségével azért durván beállítottam, de valamikor majd pontosítani kell.

Az már csak hab a tortán, hogy az alkatrész katalógusban a rögzítő csavar alátétjéhez rossz cikkszám van megadva, ami kellene, olyan meg nem kell máshova, nem is rendeltem eddig. Majd a következő csavar rendeléssel hozatok olyat is, ráér addig, hogy nem szerelem fel a tartóidomra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jaguar-restoration.blog.hu/api/trackback/id/tr472510075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

georgeboo 2012.04.05. 07:41:39

Szia, most vásárolok meg egy XJ6 1 szériát (folyamatban van) és fel szeretném venni veled a kapcsolatot a felújítással kapcsolatban.
bgy@telenormail.hu
Köszönöm
Üdv
BGY
süti beállítások módosítása