Jaguar felújítás

Egy 1971-es gyártású Jaguar XJ6 felújítása.

Új hozzászólások

  • Miszter07: @JagXJ12S1: Milyen szintű a te kocsid felújítása? Küldenél egy pár képet? ( g z s a n y i @ g m a ... (2021.02.09. 23:11) Gergő blogja
  • zsoci: Követtük ne izgulj! (2017.12.24. 23:56) Na akkor keltsük életre a blogot!
  • Zozó Balanyi: Tisztelt jaguar szerető barátaim! A tanácsotokrs lenne szükségrm szeretnék venni egy s txpe 4.2 v... (2017.05.02. 20:33) Magyar Jaguar Club
  • Miszter07: @XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is! (2017.04.25. 00:45) Vége megint keréken!
  • pooh_aki_pooh_volt_a_regiszt_elott: igen, meg is lepődtem, hogy kérdező milyen durván belecsapott a lecsóba, és kertelés nélkül megkér... (2015.01.13. 23:27) Az elmúlt egy év

Le a poppal, éljen a metál!

2010.08.25. 22:50 Miszter07

Előzmények: Légkondi

Előre is elnézést azoktól, akik a cím miatt néztek be, de csalódni fognak, mert a légkondi szerkezetről lesz szó. És elnézést a cím miatt is, az öcsém agyszüleménye, de mint tudjuk, a barátait megválogathatja az ember, a rokonait nem:)

Mint említettem korábban, a futóművekkel kellene foglalkoznom, azok rendbehozása lenne most az elsődleges cél. De valahogy a légkondi jobban izgatott, ezért nekiálltam szétszedni az elpárologtató dobozát. Az elpárologtató doboza felelős egyben a levegő elosztásáért a különböző irányokba, és a egy egységet képez az első légcsövekkel, legalábbis abban az értelemben, hogy össze vannak szegecselve.

A popszegecsek egy részét már az eladó lefúrta, hogy szállítható darabokra tudja szedni a cuccot. A többinek én álltam neki. Nem kevésről van szó, összesen 57 darabot számoltam meg, de lehet, hogy nem teljesen pontos, úgy hogy legyen 57±5, mert nincs kedvem újraszámolni. Miközben fúrtam lefele a popszegecseket, az járt a fejemben, hogy vajon normális vagyok-e, hogy ezt így darabokra szedem, nem lett volna egyszerűbb, ha csak megtisztítom meg kifújom sűrített levegővel. A válasz egyértelmű, nem vagyok normális (ez több ember megfigyelése is, nem csak az enyém), és volt benne annyi kosz, hogy szerintem egyértelműen jobb, hogy tisztességesen ki lesz takarítva.

Ha már lefurkáltam a popszegecseket, nem is rakom vissza, rozsdamentes csavarokkal helyettesítem a szegecseket, legalábbis ahol lehet. Több helyen ugyanis kétséges, hogy a csavar nagyobb feje elfér-e.

Mindenestre, le a poppal, éljen a metál!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jaguar-restoration.blog.hu/api/trackback/id/tr732248027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abatoire 2010.08.29. 00:30:58

Pop vs. Metal müfajban kötelezö:
Hurrah Torpedo: Total Eclipse of the Hearth
www.youtube.com/watch?v=ysUjYAi0WcQ

az öcss...
süti beállítások módosítása