Jaguar felújítás

Egy 1971-es gyártású Jaguar XJ6 felújítása.

Új hozzászólások

  • Miszter07: @JagXJ12S1: Milyen szintű a te kocsid felújítása? Küldenél egy pár képet? ( g z s a n y i @ g m a ... (2021.02.09. 23:11) Gergő blogja
  • zsoci: Követtük ne izgulj! (2017.12.24. 23:56) Na akkor keltsük életre a blogot!
  • Zozó Balanyi: Tisztelt jaguar szerető barátaim! A tanácsotokrs lenne szükségrm szeretnék venni egy s txpe 4.2 v... (2017.05.02. 20:33) Magyar Jaguar Club
  • Miszter07: @XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is! (2017.04.25. 00:45) Vége megint keréken!
  • pooh_aki_pooh_volt_a_regiszt_elott: igen, meg is lepődtem, hogy kérdező milyen durván belecsapott a lecsóba, és kertelés nélkül megkér... (2015.01.13. 23:27) Az elmúlt egy év

Küzdelem a hamutállal

2007.12.02. 21:42 Miszter07

A hamutálakat már régebben kiszedtem, azóta időnként dolgozgatok a megtisztításukon.

Az autó egy aktív dohányosé volt, ezt mint volt láncdohányos, tisztán meg tudom ítélni. A sok évi intenzív haszálat, a ritka takarítás, a lecsapodó nedvesség/víz, a rozsda, a rosszul elnyomott csikkekből származó füst, korom és kátrány egy olyan makacs elegyet alkot, amit szinte lehetlen eltávolítani. Ráadásul a hamutartó edény sarkaiból!

Első fázisban mosogatószeres forró vízben áztak. Egy fél órát. Majd egy fél napot. Ezután már, én kis naív, azt hittem csak egy kicsit rozsdás, azon meg segít az Evipassz. A rozsdán segített is, a többin nem. Ma a kárányeltávolító volt soron, ez elég jól dolgozik, ezért ott is hagytam, majd holnap kiderül, ez már megbirkózik-e az összes lerakódással.

Az egyik hamutál egyébként sérült valami egyszer megnyomhatta, egy helyen elgörbült, és a króm is megsérült. Egyenlőre jó, annyira nem feltünő, a króm nem nagy felületen sérült, és az elgörbült részt is vissza tudtam hajlítani további sérülés nélkül. De ha egyszer látni fogok olcsón egy sérülésmentes hamutálat, nem fogok habozni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jaguar-restoration.blog.hu/api/trackback/id/tr84250116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása