Jaguar felújítás

Egy 1971-es gyártású Jaguar XJ6 felújítása.

Új hozzászólások

  • Miszter07: @JagXJ12S1: Milyen szintű a te kocsid felújítása? Küldenél egy pár képet? ( g z s a n y i @ g m a ... (2021.02.09. 23:11) Gergő blogja
  • zsoci: Követtük ne izgulj! (2017.12.24. 23:56) Na akkor keltsük életre a blogot!
  • Zozó Balanyi: Tisztelt jaguar szerető barátaim! A tanácsotokrs lenne szükségrm szeretnék venni egy s txpe 4.2 v... (2017.05.02. 20:33) Magyar Jaguar Club
  • Miszter07: @XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is! (2017.04.25. 00:45) Vége megint keréken!
  • pooh_aki_pooh_volt_a_regiszt_elott: igen, meg is lepődtem, hogy kérdező milyen durván belecsapott a lecsóba, és kertelés nélkül megkér... (2015.01.13. 23:27) Az elmúlt egy év

Bőrpuhítás

2008.02.19. 23:19 Miszter07

A héten egy kicsit kevesebbet fogok az autó körül tölteni. Várom a hétvégét, hogy végre kitolhassam a cicát a garázsból, és kimoshassam a motorteret. Egyenlőre minden egyöntetűen koszos, nincs is nagy kedvem berakni semmi újat. Igaz, nincs is most nagyon mit, csak az új gyujtótrafót nem raktam még be.

Viszont annál aktívabban töröm a fejem az alkatrész beszerzésen, írom a listát a beszerzendőkről, derítem fel a potenciális beszerési forrásokat.

Azért nem maradtam ma sem munka nélkül, pucolgattam egy kicsit az akkumulátor tartó keretet, meg próbáltam a hátsó ülés bőrét újra használhatóvá tenni.

Az akkumulátor tartó keret pucolása drótkefével és drótkoronggal nagyon kilátástalan munkának néz ki. nem reménytelen, de meghaladja azt, amit én egy ilyen alkatrésszel hajlandó vagyok foglalkozni, ha van más választás is. Úgy is meg kell ismerkednem a homokfúvással, lehet, hogy ez lessz az első alkatrész, amit elviszek egy ilyen kezelésre.

A hátsó ülés bőrjére továbbra is buzgón kenjük a Nivea krémet. Már ráment egy nagy tégely, határozottan issza be a bőr, érezhetően puhul. Ahol nagyon problémás - a háttámla teteje, ott ahol a nap sütötte - ott még mindíg töréshatáron van a bőr, de szó szerint. Ma nyomogattam, hogy nézzem mennyire puhul, és az egyik helyen szabályosan eltört a bőr az ujjam alatt. Szerencsére nem vészes, ha felpuhul, javítható, ha nem, akkor úgy is ki kellene dobni. Mivel a Nivea krém arra van tervezve, hogy kézmelegen legyen jó az állaga, a hűvösebb szobahőmérsékleten egy kicsit nehezen kenhető. Hogy rásegítsünk, hajszárítóval óvatosan felmelegítettünk egy-egy területet, úgy masszíroztuk be a krémet a bőrbe. (A többes szám ez esetben nem véletlen, mivel édesanyám lelkesen segít a bőrülések felélesztésében.) Mindenesetre mehetek venni egy újabb dobozt, mert a bőr úgy issza, mint sivatag a vizet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jaguar-restoration.blog.hu/api/trackback/id/tr75346456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása